Detector combinat de fum si temperatura adresabil ED300

132.60 lei inclusiv TVA

  • sensibilitate programabilă în 5 moduri pentru sensibilitate scăzută, medie sau ridicată de temperatură;
  • memorie a nivelelor de fumși temperatură măsurate în perioada de 5 minute anterior ultimei alarme detectate;
  • poate fi setat din centralele adresabile Inim sau cu interfata EDRV1000;
  • izolator de bucla inclus, nu include soclu;
  • până la 240 dispozitive în buclă;
  • adresare automată și izolator de scurtcircuit integrat.
Descriere

Detectorul de fum și căldură ED300 are noi tehnologii de detectare a fumului și a temperaturii.

Ca rezultat, acest detector are o de fiabilitate îmbunătățită, răspunde bine la toate tipurile de incendii (în special la arderile rapide ce implică lichide inflamabile, care produc o cantitate limitată de fum) și este foarte  “imun” la alarmele false. ED300 poate fi setat la modul de sensibilitate care se potrivește cel mai bine aplicației (prin intermediul driverului EDRV1000) printre urmatoarele: PLUS, AND, OR, FUMEA, TEMPERATURA.

Detector opto-termic cu cameră de referință optică și element sensibil la căldură.

Combinația dintre valori oferă imunitate crescută la alarmele neplăcute și un detector excepțional de sensibil, capabil să identifice rapid incendii în curs de dezvoltare, caracterizate de emisii de fum scăzute.

Modurile de operare, programabile prin intermediul panoului de control sunt:

  • “PLUS” (pre-setat); detectorul semnalează statusul de alarmă atunci când fumul din cadrul mediului protejat depășește pragul programat (programat așa cum este descris la modelul ED100), sau când temperatura din cadrul mediului protejat depășește pragul programat (așa cum este descris la modelul ED200). În cazul creșterii de temperatură, sensibilitatea camerei de fum va crește. Acest mod de operare, caracterizat prin sensibilitate crescută, permite detectarea incendiilor care produc o cantitate mare de flăcări, dar cu emisie de fum scăzută (combustia alcolului sau altor produse foarte inflamabile).
  • “OR”; detectorul semnalează statusul de alarmă când fumul sau temperatura din cadrul mediului protejat depășește pragul programat. Sensibilitate de nivel mediu-înalt; permite detectarea focurilor care generează o cantitate substanțială de fum cu emisii de căldură scăzute (incendii lente), cât și focurile care generează temperaturi ridicate, cu emisii scăzute de fum (produse chimice)
  •  “AND”; statusul de alarmă este semnalat atunci când fumul și temperatura din cadrul mediului protejat depășesc simultan pragul programat (conform descrierii pentru modelele ED100 și ED200). Sensibilitate scăzută; scade rata alarmelor false; util în cazurile în care valorile de temperatură și fum cresc, fără riscul unui incendiu.

Detectoarele din seria Enea sunt capabile să identifice produse de ardere aflate în atmosferă și, prin urmare, izbucnirea incendiilor.
Parametrii de operare a acestor detectori pot fi schimbați prin intermediul panoului de control, pentru a se adapta condițiilor specifice de atmosferă. Acești detectori sunt conectați la panoul de control pentru foc prin intermediul unui cablu de protecție cu 2 poli. Cablul transportă sursa de alimentare către diverse dispozitive, cât și către datele de transmisie digitală bidirecțională.

Fiecare detector are un izolator de scurtcircuit care este capabil să întrerupă polul negativ, izolând secțiunea implicată în eveniment.

Specificații tehnice Model ED300
Alimentare electrică 19-30 Vdc
Consum mediu în standby 200uA
Consum mediu în alarmă 10 mA @27.6V
Consum mediu de ieșire “R” Max 14mA
Standarde de referință pentru detectori de fum EN54-7:2000+A1:2002
+A2:2006 și CEA4021
Standarde de referință pentru detectori de temperatură EN 54-5:2000+A1:2002
și CEA4021
Standarde de referință pentru izolator de scurtcircuit EN 54-17:2005
Temperatura de operare -5°C / +40°C
Umiditate (fără condensare) 95% RH
Înălțime (baza standard inclusă) 54mm
Diametru (baza standard inclusă) 110mm
Greutate (baza standard inclusă) 160gr
Greutate (fără bază) 91gr

Fișă tehnică ED300 (.pdf)

Informații suplimentare
Producator

Recenzii (0)

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Numai clienții autentificați care au cumpărat acest produs pot lăsa o recenzie.

Open chat
1
Ai nevoie de ajutor online?
Salut!
Ce informații ai nevoie?